زندگی نامه
دکتر احمد کریمی (جهرمی) در خانوادهای روحانی در جهرم دیده به جهان گشود. تحصیلات دبیرستان را در قم در رشته علوم تجربی به پایان رساند و تحصیلات حوزوی را تا خارج فقه و اصول، و تحصیلات آکادمیک را تا مقطع دکترا پی گرفت. وی بخشی از دروس جامعالمقدمات را در دوران نوجوانی نزد والد معظم خویش،حضرت آیتالله العظمی کریمی جهرمی که از اساطین فقاهت و تقوا در حوزههای علمیه است، گذراند. او بعد از فراغت از تحصیلات دبیرستان به طور رسمی وارد حوزه علمیه قم شد و همزمان به تحصیل در دانشگاه پرداخت. وی دروس ادبیات عرب را نزد حجج اسلام شیخ محمد رضا تویسرکانی، امیری، شیخ مهدی کاهه، آقایان و کاظمی گذراند و لمعتین و اصول فقه را نزد مرحوم آیت الله اشتهاردی و نیز ححج اسلام والمسلمین علمالهدی، مسعودی علوی و نجفی یزدی در مدرسه امام القائم علیهالسلام تهران و مدرسه المهدی عجل الله فرجه در قم به اتمام رساند و دروس رسائل و مکاسب و کفایتین را نزد آیات حاج سید محمد نجفی یزدی، حاج شیخ عبدالمجید زهادت و مرحوم حاج شیخ جعفر روستا ارسنجانی گذراند و برای سالها در دروس خارج فقه و اصول از محضر حضرات آیات عظام کریمی جهرمی، سبحانی تبریزی و مرحوم هاشمی شاهرودی بهرهمند گردید. او در دروس اخلاق و تفسیر و حدیث، خوشهچین محضر پر فیض حضرات آیات حاج شیخ عبدالکریم حقشناس و کریمی جهرمی، مرحوم آیتالله فاطمینیا و مرحوم حجهالاسلام والمسلمین حاج شیخ محمد تقی فلسفی بود. همچنین تحصیلات دانشگاهی را از کارشناسی تا دکتری طی کرد و موفق به اخذ دانشنامه دکتری کلام با گرایش فلسفه دین و مسائل جدید کلامی از مرکز تربیت مدرس دانشگاه قم شد.
بیش از۷۰ مقاله علمی و حضور در همایشهای بین المللی داخل و خارج از کشور، تالیف و انتشار کتب متعدد از جمله الهیات مصلحت، الهیات انسانحضور و نیز اخلاق اجتماعی اسلام برگرفته از دعای مکارمالاخلاق از آثار این استاد حوزه و دانشگاه است. دکتر کریمی که از دوران نوجوانی در کنار حضرت آیتالله العظمی لطف الله صافی و مورد اعتماد ایشان بود در سال ۱۳۷۲ شمسی و با شکلگیری مرجعیت آن فقید سعید، در گردآوری، آمادهسازی، تحقیق و ویراستاری بسیاری از کتابها، پیامها و دروس فقهی معظم له به امر و حمایتهای بیدریغ ایشان اقدام کرد. در سال ۱۳۷۳، با تاسیس انتشارات راسخون ، آثار متعددی از حضرات آیات عظام صافی گلپایگانی و کریمی جهرمی را منتشر کرد. وی علاوه بر تالیف کتاب، ویرایش دهها کتاب و نیز آمادهسازی و اهتمام و تحقیق کتب متعددی را عهدهدار بوده است.
در سال ۱۳۸۰ شمسی به امر آیتالله العظمی صافی، مدیریت بخشهای تحقیقی و سامانهای دفتر ایشان را بر عهده گرفت و پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیتالله العظمی صافی و همچنین سایت اینترنتی معظم له و در ادامه مرکز تنظیم و نشر آثار ایشان را تاسیس و تا ۱۳۹۱ مدیریت نمود. بنا به خواست مکرر و امر موکد آن مرجع فقید، که نگران از بین رفتن کتابخانه شخصی و نیز آثار قلمیشان بودند دکتر کریمی، کتابخانه حضرت آیتالله العظمی صافی را در سال ۱۳۸۸ تاسیس و مدیریت نمود و ساختمان این کتابخانه با حضور آن مرجع معظم در سال ۱۳۸۹ افتتاح گردید و تا زمان رحلت آیتالله در سال ۱۴۰۰ ساختمان کتابخانه، در محل خیابان چهارمردان قم رو به روی بیت آیتالله العظمی گلپایگانی فعال بود. آن کتابخانه مجهز، دارای نسخههای منحصر به فرد، نسخههای خطی و گنجینه ارزشمندی از کتابهایی بود که سیر تحقیقات علمی حضرت آیتالله لطف الله صافی را نشان میداد و به شبکه کتابداری کشور متصل بود. وی در سال ۱۳۸۶ مرکز نشر و تنظیم آثار حضرت آیتالله العظمی صافی را در قم تاسیس و مدیریت کرد و دهها کتاب ایشان را با تحقیق و ویرایش نو، منتشر و در اختیار جامعه علمی قرار داد. او موفق گردید با جمعی از طلاب فاضل، مجموعه تحقیق شده از آثار و رسالههای علمی حضرت آیتالله صافی را پس از سالها تلاش علمی آماده سازد و با همکاری مرکز تحقیقاتی نور، نرمافزار آثار آیتالله العظمی صافی را منتشر نماید. در جهت مدیریت علمی و پژوهشی آثار آیتالله، وی اقدام به ایجاد سامانه نرم افزاری یکپارچه آثار معظم له نمود که تا زمان رحلت ایشان کار به روزرسانی مکتوبات و مولفات ایشان را با دقت انجام میداد و تغذیهگر بخشهای مختلف استفتائات و پاسخگویی شرعی دفتر بود.
دکتر احمد کریمی در دانشگاههای کشور از جمله دانشگاه تهران و دانشگاه قم و نیز در مراکز مختلف تخصصی حوزه علمیه قم، و جامعه المصطفی العالمیه، دروس مختلفی را در حوزههای الهیات اسلامی ( فقه، اصول، منطق، فلسفه و کلام)، دینپژوهی و فلسفه دین ( معرفتشناسی دین، کلام جدید، دین و اخلاق، وحیشناسی و فلسفه حق)، مطالعات اسلامی ( مستشرقان و تاریخ تحولات و جریانهای فکر جدید دینی) تدریس کرد.
دکتر کریمی، به زبانهای انگلیسی و عربی تسلط دارد و پارهای دروس را در مقطع دکترای مطالعات اسلامی به زبان انگلیسی ارائه کرده است. وی ارائهکننده و ناقد کرسیهای متعدد علمی بوده و جهت فعالیتهای علمی و پژوهشی به کشورهای مختلف از جمله لبنان، سوریه، عراق و هلند سفر کرده است و عضویت در انجمنها و مجامع علمی مختلف از جمله انجمن فلسفه دین ایران، انجمن کلام اسلامی حوزه و انجمن الهیات عرفانی دانشگاه آکسفورد را در کارنامه خود دارد.
دکتر احمد کریمی اکنون دانشیار و عضو هیئت علمی گروه کلام اسلامی دانشگاه قرآن و حدیث است و زمینههای تحقیقاتی کنونیاش الهیات اسلامی و مطالعات میانرشتهای قرآن و حدیث عمدتا با رویکردهای فلسفه زبان، فلسفه اخلاق، فلسفه دین و معرفتشناسی دینی است و تا کنون راهنمای بیش از ۷۰ رساله و پایاننامه در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد بوده است.